About

About

JANE Loois (Hilversum, 1995) is een spontane, flexibele en gedreven zangeres.                                           


Van jongs af aan was ze altijd al aan het zingen. Buiten op straat, thuis of op school, het maakte haar niets uit. Op 14 jarige leeftijd begon ze als leadzangeres in de band van de kerk en besloot toen dat zingen hetgeen was wat ze haar leven lang wilde gaan doen.


Na het VWO volgde zij een jaar lang als vooropleiding de HQ-school waarna zij werd toegelaten op het conservatorium (ArtEZ, Zwolle) voor de richting zang, Jazz en Pop. Deze opleiding heeft ze in juni 2017 succesvol afgerond.


In de tijd op het conservatorium kreeg zij les van o.a. Adrienne West, Zosja El Rhazi, Ronald Douglas, Jet Pit, Rob de Nijs en Dedre Twiss. Ook heeft ze daarnaast gastlessen gevolgd van Izaline Calister, Buffi Duberman , Nelsion Faria, Daniel Samkalden, Dennis van Galen, e.a.


Op dit moment volgt Jane een master opleiding aan Codarts Rotterdam (Pop,vocals) waarin ze zich compleet focust op het werk al backingvocalist.


Jane werkt zowel als solist, in verschillende samenstellingen, maar ook als backingvocalist en zangcoach. 
Van jongs af aan heeft ze een grote liefde voor het zingen van Soul en Gospel muziek. Toen de mogelijkheid zich voordeed om als backing te zingen bij Gift Ledimo (mede-oprichtster Soweto Gospel Choir) heeft zij dit met beide handen aangepakt. (Journey Through Blackgospel 2016)

Dit project was mede voor haar een bevestiging dat het werken als backingvocalist hetgeen is waar zij zich verder in wil specialiseren.


Naast veel van dit soort kortdurende projecten zingt zij bij 'Gospel Boulevard o.l.v. André Bijleveld en is ze een van de solisten voor verschillende projecten van de Choir Company.


Sinds 2016 is Jane ook actief als dirigent voor verschillende groepen.
Op dit moment dirigeert zij Vocalgroup Brightvoizz  in Huizen en Vocalgroup S!ng in Zwartsluis 


Als zangcoach werkt ze met zowel individuen als groepen in verschillende werkverbanden. Van individuele lessen tot bandcoaching en workshops.


Meer informatie hierover vind u op de pagina 'Coaching'